Valtimotautien ehkäisyn laatumittaus 2019

Vuoden 2019 valtimotautien ehkäisyn laatumittaus on 2-20.9.2019. Kolmen viikon aikahaarukassa on tarkoitus tehdä kahden viikon mittaus tavoitteena 1 % otos väestöstä.

Mittaukseen voi lisätä ydinmittauksen lisäksi yhden seuraavista teemamittauksista: diabetes, omahoito, liikunta tai potilasvirta.

Jos terveyskeskuksessa on päätöksenteontuki (PTT) käytössä, siihen on liitetty myös laatumittauksen automatiikka. Ohjeet PTT:n käyttöön Efficassa >> ja Mediarissa >> ja Pegasoksessa >> 

Tästä mittaukseen >>

Ohjeet mittaukseen >>

Laatumittausta nopeuttamaan voidaan potilasta pyytää täyttämään esitietolomake >> jo odotustilassa ennen vastaanottoa. Förhandsförfrågan på svenska >>

Liikuntateemaa koskevat kysymykset voidaan kaikki kysellä etukäteen >> 

Työterveystarkastuksen laatumittaus 2019

Vuoden 2019 laatumittaus on valmis mittausta varten. Mittaukseen voi mennä alla olevan linkin kautta tai osoitteesta htpps://beta.conmedic.fi

Laatumittauksen kohteena ovat altistumisen tai osatyökykyisyyden takia terveystarkastuksessa olevat.

Lue aluksi Ohje mittaukseen >>

Tästä mittaukseen >>

Eteisvärinäpotilaiden hoidon laatumittaus 2019

Laatumittaus käynnistyi 21.1.2019 ja jatkuu 8.2.2019 saakka. Mittaukseen voi mennä alla olevasta linkistä tai Conmedicin uusien nettisivujen (https://beta.conmedic.fi) kautta. Uusille sivuille pitää rekisteröityä eli vanhojen sivujen rekisteröityminen ei niillä sivuilla toimi. Laskuri toimii toistaiseksi vain vanhoilla sivuilla. Kun tarvitsette lisätietoa mittausmääristä, pyytäkää sitä yhteys(at)conmedic.fi 

Ohje laatumittaukseen >>

Tästä mittaukseen >>

Laatumittausta nopeuttamaan voidaan potilaalle antaa odotustilassa täytettäväksi esitietolomake >>

Förhandsförfrågningen finns också på svenska >>

Alkoholin käytön mini-interventio 2018

Laatumittauksessa arvioidaan henkilökunnan aktiivisuutta löytää potilasvirrasta alkoholin suurkuluttajat ja kykyä auttaa alkoholin ongelmakäyttäjiä.

Alkoholin ongelmakäyttäjän mini-interventio -laatumittaus kestää 2 päivää. Mittaus voidaan tehdä sopivana ajankohtana viikolla 17.

Vuoden 2018 laatumittaus alkaa 23.4.2018. Mikäli haluat selvittää oman yksikkösi henkilökunnan toimintaa mini-interventioissa, tiedustele mittausmahdollisuudesta yhteys(at)conmedic.fi

Ohjeita mittaukseen >>

Tästä mittaukseen >>

Tupakasta vieroituksen laatumittaus 2018

Mittaus selvittää miten hyvin potilaan tupakointi tiedetään, miten se on kirjattu terveyskertomukseen, miten potilasta on tutkittu ja mitä toimenpiteitä vastaanotolla tehdään vieroituksen aikaansaamiseksi. 

2018 laatumittaus tehdään Kevättempauspäivänä 20.3. kaikista 15 vuotta täyttäneistä. Mittaus saa jatkaa tarvittaessa 3 päivän ajan.

Ohje laatumittaukseen >>

Tästä laatumittaukseen >>

Ravintorasvojen käytön kartoitus

Mittauksella voidaan selvittää potilaiden ravintotottumuksia ja kannustaa heitä pohtimaan ravintorasvavalintojaan. 

Tästä ravintorasvapisteiden kirjaukseen >>

Kartoitus perustuu Sydänliiton ravintorasvakyselyyn.  

Muistisairauksien diagnostiikan ja hoidon laatu

Laatumittaus tarkastelee sekä diagnostiikkaa että hoitoa. Se voidaan tehdä muistipoliklinikalla, terveyskeskuksessa tai kotihoidossa. Kysymykset vaihtelevat mittauspaikan ja potilaan mukaan.

Tästä mittaukseen >>
Ohjeita mittaukseen >>

Liikuntakysely 

Lääkärisi tai hoitajasi on pyytänyt Sinua osallistumaan liikuntaasi koskevaan kyselyyn. Paina "Täältä mittaukseen", täytä saamasi käyttäjätunnus ja salasana (ole huolellinen isojen kirjaimien kanssa) ja vastaa kysymyksiin. Toivottavasti kysely ja sen antamat vastaukset innostavat huolehtimaan terveydestäsi entistä enemmän myös liikunnalla. Kiitos osallistumisesta.

Tästä liikuntakyselyyn >>

Ajankohtaista laatuverkostoissa

Työterveystarkastuksen laatu 2019

Työterveyslaatuverkosto mittaa terveystarkastuksen laatua 21.1.- 22.2.2019

Eteisvärinä laatumittaus 2019

Valtimotautien ehkäisyn laatuverkosto mittaa eteisvärinäaiden hoidon laatua 21.1.-8.2.2019 

Tupakasta vieroitus haltuun

Vuoden 2018 alueellisessa koulutuksessa saatiin uusia eväitä tupakoitsijan auttamiseksi. Koulutuksessa käytiin läpi vieroituksen apuna käytettäviä materiaaleja sekä opetettiin vieroituskeskustelua. Koulutus tähtäsi vieroitusprosessien parantamiseen terveydenhuollon yksikössä.

Alueellisen koulutukset toteutuivat seuraavilla paikkakunnilla

• 6.3.2018 Uusikaupunki
• 14.3.2018 Salo
• 22.3.2018 Vaasa 
• 19.4.2018 Rovaniemi
• 29.5.2018 Kuopio
• 31.5.2018 Äänekoski
• 5.6.2018 Loviisa
 
Tutustu koulutuksen ohjelmaan >>
Laatuverkostojen jäsenet ja koulutukseen osallistuneet saavat koulutusmateriaalin ja potilastyössä käytettävän materiaalin sekä vieroituksen malliprosessin Aineistopalvelusta >>